Meist
Puhtalt ja keemia vabalt kasvatatud mikrovõrsed
Seemnes on taimele kõik vajalik looduse poolt kaasa pandud. Omalt poolt tuleb luua lihtsalt sobivad kasvutingimused. Hea tihe muld, piisavalt niiskust, soojust ja valgust. Taime kasvujõud on vägev! Anna ainult võimalus ning ta kasvab mühinal.
Mahetaim kasvatab võrseid lisaainete vabalt ning ehk ka seetõttu säilivad nad jahedas ka kaks nädalat peale lõikust.
Tootmistalu traditsioonidega jätkamine
Meie talul on pea 100 aastane ajalugu ja kui maja ehitanud peremees lisaks tavapärasele talu-peab-pere-ära-toitma tegevusele lisasissetulekule mõtles, siis asus ta tõutäkkusid kasvatama. Tulemuseks oli kaks talu ja lahe äraelamine. Ka kogukonda ei unustatud. Lähedal asuva kabeli oreli hankimisel oli peremees abiks.
Meie soov on olnud traditsioone jätkata ning kuna me täkkudest midagi ei tea aga ehteestlaslik põhimõte talu-peab-pere-ära-toitma meile meeldib, siis asusime mõned aastad tagasi ideid katsetama. Alustasime maitsetaimede kasvatusega, millest õige pea kasvas välja mikrovõrsete kasvatus.
Võrsed on selgelt alahinnatud, sest neis peituvad head ained ja kasulikud ühendid on palju rohkem tunnustust väärt. See vägi säilib kuivatamisel ja võrsepulbrit on hea lisada smuutide ja jogurtite sisse. Värskest peast maitseb hästi võrse pesto ning maitsevõi. Kui restoranis on toidu kaunistamiseks kasutatud näputäis võrseid, siis kodustest oludes teeme võrsesalatit nii oliiviõli, hapukoore kui kodujuustuga. Jätkame katsetustega ja loodame rohkem populariseerida võrsete kasutamist!